O društvu

Športno društvo Polet je bilo ustanovljeno leta 1977 pri Svetem Duhu. Pred tem so nogomet najprej igrali neorganizirano po travnikih, kasneje tudi organizirano v prvem krajevnem športnem društvu Lubnik. Ko je to po krajšem času prenehalo delovati, pa je vrzel zapolnil ŠD Polet.

V vseh letih je v klubu delovalo veliko število ljudi. Nemogoče je našteti vse ljudi, ki so s svojim časom in delom pomagali pri delovanju športnega društva.

Vseeno pa omenimo vsaj vse dosedanje predsednike: prvi predsednik in tudi ustanovni član je bil Boris Oman. Kasneje so to mesto zasedli še Janko Ferdin ter Janez Jenko in Jaka Šink (oba sta funkciji sprejela v dveh ločenih mandatih). V novejšem obdobju (po letu 2000) so to mesto zasedali Boris Feltrin, Luka Šink in Peter Porenta. Trenutni predsednik ŠD Polet pa je Boštjan Kovač.

Poslanstvo društva je bilo vselej usmerjeno na spodbujanje mladih in odraslih k telesni aktivnosti. Že od vsega začetka je glavna dejavnost društva nogomet, ki je društvu tudi prinesel največjo prepoznavnost. Največji uspeh je prav gotovo zmaga članske ekipe v Gorenjski ligi v sezoni 1996/1997.

Poleg nogometa pa so se člani tekom let ukvarjali tudi z drugimi športi: kegljanje, balinanje, badminton, namizni tenis. V preteklosti je bilo več let organizirano tudi smučarsko tekmovanje.

Na področju občine Škofje Loke delujejo tri nogometne sredine. V Svetem Duhu, na Godešiču in v Puštalu. Vselej so bili najbolj vznemirljivi prav ti lokalni derbiji. Kljub temu, pa smo pred nekaj leti začeli načrtno delo na združevanju teh selekcij pod eno streho, ti. Nogometno šolo Škofja Loka.

Prvi zametki tega so bili združitev mladincev in kadetov Poleta in Ločana. Ločeno smo s Kondorjem iz Godešiča združili ekipi U10 in U12. Povod za prvotno združevanje je bilo pomankanje igralcev, saj predvsem pri starejših selekcijah klubi nismo mogli zagotoviti zadostnega števila igralcev.

S prvim združevanjem smo videli, da kakovost ekip in število igralcev narašča. Po drugi strani pa smo spoznali, da je združevanje treh sredin velik zalogaj, tako smo se na tej poti morali soočiti s kar precej težavami. Kljub vsemu lahko rečemo, da je bila odločitev prava, saj v celotni šoli trenutno vadi preko 200 otrok iz občine Škofja Loka.

Podatki o društvu

ŠPORTNO DRUŠTVO POLET SV.DUH-VIRMAŠE
Sveti Duh 10
4220 ŠKOFJA LOKA

Odgovorna oseba: Boštjan Kovač (predsednik)

Davčna številka: SI36272167 (zavezanec za DDV)
Matična številka: 5100577000
TRR: IBAN SI56 0700 0000 0195 351 (odprt 22.5.2002, Gorenjska banka d.d., Kranj)

Email: info@sdpolet.si