Hat-trick heroj Jure zagotovil tri točke

26. 9. 2020 - 18:18

Po zmagi nad Kranjsko Goro v gosteh (2:3; Stanovnik, Debeljak J., Tavčar) je poletovce v soboto, 26.9, čakala domača tekma proti ekipi Visoko.

 

Gostje so tekmo začeli odločneje, in si priigrali tudi enajstmetrovko, ki pa jim jo je vratar Šubic ubranil. Devetnajst minut pozneje pa je na drugi strani enajstmetrovko uspešno izvedel Debeljak Jure in postavil izid polčasa.

V drugem polčasu so domači hitro podvojili vodstvo z zadetkom Matica Debeljaka.

V zadnji četrtini tekme pa je obema ekipama padla koncentracija, in sledila je golijada. Najprej so v 68. minuti po napaki na sredini igrišča gostje znižali vodstvo. Nato je v 72. minuti Jure po vztrajnem pritisku na domače in kančku sreče ob odbitku dosegel svoj drugi zadetek in postavil rezultat 3:1.

Sladili sta katastrofalni dve minuti, ko se domači niso mogli zbrati v obrambi. Najprej so ob premalo agresivni igri dovolili gol s predložka, nato pa še storili prekršek v nevarnem območju in prejeli gol iz prostega strela.

Ob rezultatu 3:3 pa se je začel šov Debeljakov. Že v sodniškem dodatku je Matic agresivno brcnil žogo proti nasprotniku po pisku sodnice, in bil izključen z direktnim rdečim kartonom. Le nekaj trenutkov po tem, ko se je igra ponovno začela, pa je Jure prejel dolg prenos z desne na levo krilo in z lobom ukanil gostujočega vratarja za končen rezultat tekme 4:3.


S trojico zadetkov je Jure Debeljak podvojil izkupiček v sezoni ter zadihal za ovratnik Radojčiću in Bešiću, ki sta s sedmimi goli vodilna na lestvici strelcev.

 

Po tej zmagi ekipa Poleta z devetimi točkami in gol razliko -1 stoji na šestem mestu GNL. V prvem oktoberskem krogu jih čaka gostovanje v Železnikih, ki so v tej sezoni še brez točk.