Otvoritev novega nogometnega igrišča

14. 10. 2019 - 12:05

V soboto je bila v Gorajtah slovesna otvoritev novega nogometnega igrišča.

Pred več kot desetimi leti smo v sodelovanju z Občino Škofja Loka in Zavodom za šport Škofja Loka začeli s projektom izgradnje nogometnega centra. Zaključena je prva faza projekta, veliko nogometno igriče z umetno travo, v načrtu sta še dve: gradnja velikega nogometnega igrišča z naravno travo in gradnjo pomožnega športnega objekta z garderobami.

Vrednost same prve faze je več kot 400 tisoč evrov, v kar ni vključen strošek odkupa zemljišč. Tudi finančno gledano gre torej za velik projekt. Občina Škofja Loka je v letih 2014 – 2017 namenila denar za odkupe vseh potrebnih zemljišč in jih tudi odkupila. Priskrbela je projektno dokumentacijo za izgradnjo prve faze ter v letu 2015 pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje. Med tem se je društvo prijavljalo na razpise Fundacije za šport in bilo v letu 2017 tudi uspešno, kar je bil povod za začetek gradbenih del. Gradnja igrišča se je začela lani jeseni in se po slabem letu uspešno končala. Finančna sredstva za investicijo so znotraj predvidenih in so bila pridobljena iz občinskih sredstev, nepovratnih sredstev Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije ter lastnih sredstev.

»Če obstaja majhna skupina ljudi, ki si zada visok cilj, vanj verjame in je zanj pripravljena trdo delati, je mogoče vse! Taka skupina se je našla v Športnem društvu Polet. Njihova vizija, vztrajnost in pametna strategija za prihodnost so ključni dejavniki, da je danes zaživel še en odličen projekt, ki bo bogatil našo lokalno skupnost in jo povezoval. Zaključena je prva faza projekta, pred nami sta še dve, prav zato zahtevni. Šele ob zaključku tretje bo Športni park Gorajte v vsem potencialu zaživel na tem območju. Tukaj počasi nastaja center tako nogometa kot tudi drugih športov, predvsem pa ljubiteljev zdravega načina življenja,« je na otvoritvi dejal Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka.

Odprtja se je udeležil tudi Dane Jošt, vodja oddelka za nogometno infrastrukturo pri Nogometni zvezi Slovenija. »To je štirideseto igrišče z umetno travo v Sloveniji, če ne štejemo igrišča v Planici, in četrto na Gorenjskem, poleg igrišča v Železnikih, na Jesenicah in v Kranju,« je tudi dejal in predsedniku ŠD Polet izročil simbolično darilo: nogometne žoge za najmlajše nogometaše.

Sobotni slovesni dan smo v Gorajtah začeli že ob 10h s turnirjem ekip U9, po odprtju pa sta sledili še prijateljska tekma veteranov ŠD Polet in Žirov ter tekma 7. kroga v članski Gorenjski nogometni ligi med domačo ekipo in Železniki.

Poletovci so obakrat zmagali: veterani z rezultatom 4:1, člani pa še bolj izdatno, z rezultatom 6:2.